Σε ισχύ βρίσκονται πλέον από το πρωί της Πέμπτης 16 Ιανουαρίου τα περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας των οχημάτων στην Υψηλή Γέφυρα Σερβίων , όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Flash από το Βαγγέλη Χριστόδουλο. Αστυνομικοί βρίσκονται στις δύο άκρες της και το ανώτατο όριο ταχύτητας είναι τα 40 χλμ .Απαγορεύεται η κίνηση οχημάτων άνω των 50 τόνων και επιτρέπεται η κίνηση μόνο ενός φορτηγού άνω των 3,5 τόνων κατά περίπτωση. Η λήξη των περιοριστικών μέτρων σταματά στις 15 Φεβρουαρίου.

Οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας σύμφωνα με το ρεπορτάζ ετοιμάζουν την τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών στις δύο εισόδους στις άκρες της Γέφυρας για αυτόματη διέλευση στη γέφυρα από ένα φορτηγό .Ακόμα πινακίδες για την αλλαγή ταχύτητας δεν έχουν τοποθετηθεί. Η Υψηλή Γέφυρα Σερβίων με μήκος 1372 μέτρα και πλάτος τη13, 5 μέτρα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στην Ελλάδα .Η κατασκευή της εκκίνησε το 1972 από το Ρικάρντο Μοράντι και από τότε είναι ανοικτή για διέλευση.

Ο κ .Νίκος Κουρτίδης, πρόεδρος των επαγγελματιών ψαράδων της Λίμνης Πολυφύτου είχε ενημερώσει για την κακή κατάσταση της Γέφυρας. «Βλέπετε πόσο άνοιξε η Γέφυρα. Εγώ χθες είδα να περνούν πέντε μαζί , αλλά δεν πρόλαβα να τραβήξω φωτογραφία. Πριν χρόνια ήρθαν κάποιοι δύτες ήρθαν να δουν τα πέλματα αλλά λόγω της πίεσης του νερού έφυγαν.»

Πράγματι αποκαλυπτικές για την κατάσταση της Γέφυρας οι εικόνες μέσα από την λίμνη Πολυφύτου και την κάμερα του Flash. Δείτε το βίντεο:

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Να ξεκινήσει η κατασκευή νέας γέφυρας  στη λίμνη Πολυφύτου προτείνει ο περιφερειάρχης-Γιώργος Κασαπίδης: «Η γέφυρα αυτή έχει την κατασκευή του Μοράντι , της  γέφυρας που έπεσε στη Γένοβα»