Μία ξεκούραστη νίκη με σκορ 4-0 πέτυχε η ομάδα της Κοζάνης, απέναντι στο Βέρμιο Καρυοχωρίου, το απόγευμα του Σαββάτου.

Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του Α’ Τοπικού Ε.Π.Σ. Κοζάνης.

Μπροστά σε λιγοστό κόσμο, η πρωτοπόρος του βαθμολογικού πίνακα Κοζάνη, υποδέχτηκε στην έδρα της την τελευταία ομάδα της βαθμολογίας, το Βέρμιο Καρυοχωρίου.

Οι παίχτες του κύριου Καπετάνου δεν συνάντησαν καμία αντίσταση, σκοράροντας μάλιστα τέσσερις φορές με τους Δούμα, Σεκκουλίδη, Αποστολίδη και Τσαγκαλίδη, ενώ παράλληλα έχασαν αρκετές ευκαιρίες να διευρύνουν και παραπάνω το σκορ.

Από την άλλη το «αξιόμαχο» Βέρμιο Καρυοχωρίου, παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο με αρκετές απουσίες, έχοντας σε καλή μέρα τον τερματοφύλακα Τσιτλαχίδη, ο οποίος ήταν η αιτία που το σκορ έμεινε μόνο στο 4-0 υπέρ των γηπεδούχων, με τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές να κάνουν μία αξιέπαινη προσπάθεια μέχρι και το τέλος του παιχνιδιού.

Η Κοζάνη μόλις στο 3ο λεπτό έκανε την πρώτη της καλή ευκαιρία, με τον Σέχι να κάνει σουτ από κοντινή απόσταση και τον Τσιτλαχίδη να αποκρούει εντυπωσιακά την μπάλα. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Χατζηνίκου θα δοκιμάσει το πόδι του με τον Τσιτλαχίδη να αποκρούει ξανά, ενώ στην επαναφορά ο Σέχι με σουτ στην κίνηση έστειλα την μπάλα άουτ.

Στο 8ο λεπτό οι «ερυθρόλευκοι» θα πετύχουν αυτό που ήθελαν, δηλαδή ένα γρήγορο γκολ, με τον Αποστολίδη να κάνει τακουνάκι, με τον Δούμα να εκμεταλλεύεται την ασυνεννοησία των αμυντικών, όπου μπαίνοντας στην περιοχή θα κάνει το σουτ, γράφοντας το 1-0 για την Κοζάνη.

Η μοναδική απειλή για το Βέρμιο Καρυοχωρίου στο πρώτο μέρος, θα γίνει στο 13ο λεπτό, με τον Μούκα να δοκιμάζει το πόδι του από μακρινή απόσταση και τον Μαργαρίτη να μπλοκάρει την μπάλα σταθερά.

Στο 18’ ο Δούμας θα απειλήσει με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά, αλλά ο Τσιτλαχίδης με διπλή προσπάθεια θα μπλοκάρει την μπάλα. Στο 27’ ο Αποστολίδης με γυριστό σουτ θα στείλει την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας.

Στο 33ο λεπτό οι γηπεδούχοι θα διπλασιάσουν τα τέρματά τους. Πιο συγκεκριμένα, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Τσαγκαλίδη, ο κεντρικός αμυντικός της Κοζάνης, Σεκκουλίδης θα πηδήξει ψηλότερα όλων και με το κεφάλι θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 2-0.

Στο 37’ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Δούμας θα πιάσει την κεφαλιά με τον Τσιτλαχίδη να αποκρούει την μπάλα. Η πίεση της Κοζάνης θα συνεχιστεί, με τον Αποστολίδη στο 40ο λεπτό να βγαίνει σε τετ α τετ κάνοντας το σουτ, αλλά ο Τσιτλαχίδης για ακόμα μία φορά θα αποκρούσει την μπάλα.

Αυτή ήταν και η τελευταία καλή φάση του πρώτου μέρους, με το σκορ να μένει στο 2-0.

Στην «επανάληψη» συνεχίστηκε ο ίδιος ρυθμός από τους παίχτες της Κοζάνης, με το Βέρμιο Κκαρυοχωρίου να έχει περιοριστεί σε παθητικό ρόλο, προσπαθώντας να παίξει στις αντεπιθέσεις.

Στο 53’ ο νεοεισελθέντας Αθανασιάδης θα βγει σε τετ α τετ, αλλά το σουτ που θα κάνει θα περάσει πάνω από το δοκάρια. Στο 59’ ο ίδιος παίχτης έπειτα από ατομική ενέργεια θα μπει στην περιοχή, κάνοντας το σουτ με την μπάλα να περνάει και πάλι άουτ.

Στο 60ο λεπτό το Καρυοχώρι θα απειλήσει, με τον Γκόλη να κάνει ωραίο σουτ από πλάγια θέση και τον Μαργαρίτη να αποκρούει την μπάλα. Ένα λεπτό αργότερα (61’) όμως η Κοζάνης θα σκοράρει και πάλι, αυτή τη φορά με τον Αποστολίδη. Ο Δούμας θα «σπάσει» την μπάλα στον Αθανασιάδη, ο οποίος θα μπει στην περιοχή κάνοντας την σέντρα από πλάγια θέση, με τον Αποστολίδη σε σχεδόν κενή εστία να σκοράρει με το κεφάλι, για το 3-0.

Στο 73ο λεπτό, ο Αποστολίδης με ωραία κάθετη μπαλιά θα βρει τον Τσαγκαλίδη, με τον τελευταίο να βγαίνει τετ α τετ, περνώντας και τον τερματοφύλακα, όπου με ψύχραιμο πλασέ, θα σημειώσει το τελικό 4-0 για την Κοζάνη.

Οι γηπεδούχοι παρά το σκορ, δημιούργησαν και άλλες ευκαιρίες για γκολ. Στο 82’ ο Αθανασιάδης θα πάρει την μπάλα από την άμυνα, θα διασχίσει όλο το γήπεδο φτάνοντας στην αντίπαλη περιοχή σε μια εντυπωσιακή κούρσα, όπου την κατάλληλη στιγμή θα πασάρει στον Μανακίτσα, ο οποίος από κοντινή απόσταση και χωρίς πίεση θα κάνει το σουτ, αλλά ο αμυντικός του Καρυοχωρίου θα διώξει την μπάλα λίγο πιο μπροστά από την γραμμή του τέρματος.

Στο 83’ ο Χατζηνίκου με σουτ θα απειλήσει, αλλά ο Τσιτλαχίδης θα πραγματοποιήσει ακόμα μία απόκρουση, όπως και στο 86’ σε σουτ του Μανακίτσα.

Η τελευταία καλή φάση της αναμέτρησης ανήκει στο Βέρμιο Καρυοχωρίου, με τον Γκόλη να περνάει κυριολεκτικά όποιον βρίσκει μπροστά του, κάνοντας το πλασέ από πλάγια θέση, αλλά ο Μαργαρίτης θα αποκρούσει την μπάλα, μετά την εντυπωσιακή ενέργεια του νεαρού ποδοσφαιριστή των φιλοξενούμενων.

Το τελεταίο σφύριγμα της λήξης από τον κύριο Δεληζήση, θα δώσει στην Κοζάνη το «τρίποντο» της νίκης, η οποία θα φτάσει του 21 βαθμούς, παραμένοντας στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Από την άλλη το Βέρμιο Καρυοχωρίου θα μείνει στους 4 βαθμούς και στην τελευταία θέση.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Φ.Σ. Κοζάνη: (Κ. Καπετάνος) Μαργαρίτης, Τρομπούκης (46’ Μανακίτσας), Μωυσιάδης (65’ Αξινιάρης), Σεκκουλίδης (65’ Τζαρεμές), Σαββίδης, Ναθαναηλίδης, Τσαγκαλίδης, Αποστολίδης, Δούμας, Σέχι (46’ Αθανασιάσης), Χατζηνίκου

Βέρμιο Καρυοχωρίου: (Τσιφλίδης) Τσιτλαχίδης, Μούκας, Χαραλαμπίδης, Τσιντός (46’ Μεντεσίδης), Ιγκατιάδης (67’ Ιωσηφίδης Α.), Τσάκος (81’ Ματσιγγαρης), Γεωργιάδης, Χαραλαμπίδης Α., Τσούτσης, Ιωσηφίδης (74’ Αντωνίου), Γκόλης

Διαιτητής: Δεληζήσης

Βοηθοί: Σύκος | Βαρδιαμπάση

Γιατρός: Καρυπίδης Λ.

Πηγή : top-sport.gr