Τo υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχει ξεκινήσει την απόδοση του τέλους 1% στους καταναλωτές που αφορά την παραγωγή ρεύματος από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας της περιόδου 2015-2019 και έχει δημοσιοποιήσει τον κατάλογο με τα ποσά που θα αποδοθούν στους οικιακούς καταναλωτές ανά Κοινότητα. Το ποσό που αντιστοιχεί συνολικά για όλες τις οικιακές παροχές της Κοινότητας Αιανής είναι στις 32.000 ευρώ.
Ο ΔΕΔΔΗΕ ανήρτησε στην ιστοσελίδα του διαδικτυακή εφαρμογή για την ενημέρωση των οικιακών καταναλωτών που δικαιούνται επιστροφή χρημάτων στους λογαριασμούς τους. https://apps.deddie.gr/OnePerCentReturnsRES/pages/index.html
Δικαιούχοι οικιακοί καταναλωτές, οι ενεργές συνδέσεις των οποίων δεν συμπεριλαμβάνονται στον σχετικό πίνακα, δύνανται να υποβάλλουν στους οικείους Ο.Τ.Α. Α’ βαθμού, αίτηση για έκδοση βεβαίωσης, με την οποία θα βεβαιώνεται ότι η εν λόγω ενεργή σύνδεση βρίσκεται εντός των ορίων της Κοινότητας, οι οικιακοί καταναλωτές της οποίας είναι δικαιούχοι επιστροφής του Ειδικού Τέλους ΑΠΕ 1%.
Αιτήσεις δύναται να υποβληθούν από τους ΟΤΑ Α΄ Βαθμού εντός ενός (1) μηνός από την ανάρτηση του πίνακα στην ιστοσελίδα της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.
Όλη η δημοσίευση της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. https://www.deddie.gr/…/oikiakes-paroxes-twn…/
Πηγή fb: Αιανή