Ένα νέο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών με θέμα «Ενεργειακές Επενδύσεις και Περιβάλλον» ξεκινά άμεσα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία των Τμημάτων Χημικών Μηχανικών, Περιφερειακής και Διασυνοριακής Ανάπτυξης και Οικονομικών Επιστημών. Η τεχνικοοικονομικών ανάλυση επενδύσεων στον τομέα της ενέργειας με χρήση φιλικών στο περιβάλλον ενέργειας αποτελεί την ταυτότητα του μεταπτυχιακού, το οποίο θα υποστηρίξει την οργάνωση διεθνούς συνεδρίου ενεργειακής πολιτικής και περιβάλλοντος, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 3-5 Ιουνίου στην Κοζάνη.

Θα πραγματοποιηθεί στην Πολυτεχνική Σχολή της Κοζάνης και στην Οικονομική της Καστοριάς με δύο κατευθύνσεις στις ανανεώσιμες και στις μη ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Ο Γιάννης Μπακούρος, πρόεδρος του Τμήματος περιφερειακής και διασυνοριακής ανάπτυξής εξήγησε ότι το μεταπτυχιακό θα είναι πολύ συμπυκνωμένο. Θα διαρκεί ένα έτος, το πολύ 14 μήνες ,με ό, τι αυτό συνεπάγεται για την παρακολούθησή του από τους φοιτητές..

Ο Νίκος Τσούνης, καθηγητής σημείωσε ότι θα δώσει σημαντικά εφόδια στα παιδιά. Ο χώρος των επενδύσεων στη ν ενέργεια είναι ένας σημαντικός κλάδος που θα αναπτυχθεί στην Ελλάδα και από πλευράς ανανεώσιμων και μη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπως ανέφερε. «Θα υπάρχουν πολλές θέσεις απασχόλησης στον χώρο. Η περιοχή έχει υποφέρει από την εξόρυξη του λιγνίτη και οφείλουμε να δώσουμε τα φώτα οι ενεργειακές επενδύσεις να έχουν γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και την υγεία».

Ο Αδάμος Στημονιάρης, καθηγητής τμήματος χημικών πρόσθεσε ότι οι ραγδαίες εξελίξεις των υλικών στη διαχείριση ανανεώσιμων και μη ανανεώσιμων πηγών είναι σημαντικές και ο πλέον εξελισσόμενος τομέας . Το κόστος συμμετοχής είναι 2.500 ευρώ και οι αιτήσεις γίνονται ως τις 20 Φεβρουαρίου

Ιωάννα Παπαδημητρίου