“Την Άνοιξη αν δεν τη βρεις τη φτιάχνεις”

Μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Νεολαίας (ΤΟ.ΣΥ.Ν.), με την υποστήριξη της Κοινότητας Κοζάνης, και τη συνεργασία νέων της πόλης, πραγματοποίησαν εικαστική παρέμβαση στις σκάλες που βρίσκονται κάτω από τον Ξενία.

Συγκεκριμένα δημιούργησαν “Τα σκαλιά της Ποίησης”, αφού σε κάθε σκαλί υπάρχουν στίχοι ή λόγια σημαντικών προσωπικοτήτων όπως των Οδυσσέα Ελύτη, Τάσου Λειβαδίτη, Σοφοκλή, Φρίντα Κάλοου, Μπερνάρντ Σω, Μιγκέλ ντε Θερβάντες.

Αν και ξεχωριστή πρωτοβουλία, η παρέμβαση αποτελεί συνέχεια της δράσης της Τομεακής Οργάνωσης ΚΚΕ/ΚΝΕ Κοζάνης, που πριν ένα μήνα έβαψαν το παρκάκι που οδηγούν οι σκάλες του Ξενία.

Στόχος όλων είναι να αναδείξουμε και να ζωντανέψουμε εγκαταλειμμένες γωνιές της πόλης, οι οποίες χρειάζεται να αναβαθμιστούν άμεσα, λειτουργικά και αισθητικά, από τις αρμόδιες αρχές.

Η Κοινότητα Κοζάνης, τόσο μέσω της γραμμής του Δημότη, όσο και μέσω της σελίδας της στο fb, είναι ανοιχτή για να υποστηρίξει αντίστοιχες προτάσεις, ιδέες και πρωτοβουλίες δημοτών / συλλόγων, για δράσεις σε δημόσιους χώρους που παραμένουν εδώ και χρόνια εγκαταλειμμένοι και ανεκμετάλλευτοι.

Πηγή fb: Κοινότητα Κοζάνης