Σε τέσσερα διαφορετικά εργοστάσια, τρία στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας και ένα στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλης, αυτό των Γιαννιτσών, ανήκουν τα αντίστοιχα κρούσματα κορωναϊού που επιβεβαιώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στη Δυτική Μακεδονία.

Δύο από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα covid-19, κάτοικοι της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, είναι εποχιακοί εργαζόμενοι σε δύο εργοστάσια επεξεργασίας φρούτων στην Ημαθία, τα οποία είχαν κλείσει προσωρινά την περασμένη εβδομάδα και το ένα, που είναι κάτοικος στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών, είναι επίσης εποχιακός εργαζόμενος σε εργοστάσιο εμπορίας φρούτων.

Το τέταρτο επιβεβαιωμένο κρούσμα, είναι κάτοικος της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, που εργάζεται εποχιακά στην γνωστή Κονσερβοποιία των Γιαννιτσών, όπου είχαμε και την πληθώρα των κρουσμάτων του κορωναϊού.

Επίσης όπως μετέδωσε αποκλειστικά η ΕΡΤ3, πριν από λίγο (14:05) υπάρχουν πλέον επιβεβαιωμένα κρούσματα του covid-19 και σε εργοστάσιο στην περιοχή της Νάουσας Ημαθίας, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει τις επόμενες ώρες τον αριθμό τους.

Μέχρι χθες (8/9/2020), μέσα στο μήνα Σεπτέμβριο είχαμε 51 κρούσματα κορωναϊού, ενώ μόνο την περασμένη εβδομάδα (31/8 – 6/9) είχαμε 48 κρούσματα και ολόκληρο τον Αύγουστο είχαν επιβεβαιωθεί 95 κρούσματα covid-19 στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας.

Σε επίπεδο Δυτικής Μακεδονίας χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ένα νέο κρούσμα του covid-19 στη, το οποίο καταγράφεται στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών.

Μέσα στο Σεπτέμβριο τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του covid-19 στη Δυτική Μακεδονία ανέρχονται πλέον στα 34, εκ των οποίων τα 26 καταγράφονται στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, τέσσερα στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών, τρία στην Περιφερειακή Ενότητα και Καστοριάς και ένα στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης