Η στελέχωση των περιφερειακών νοσοκομείων με μόνιμο ιατρικό προσωπικό είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Η διοίκηση του Μαμάτσειου έχει μεν ξεμπλοκάρει όλες τις προκηρύξεις, αλλά οι γιατροί έρχονται δύσκολα , αφού επιλέγουν είτε το εξωτερικό είτε τα μεγάλα πανεπιστημιακά νοσοκομεία. Μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση που κάνει επιτακτική την ανάγκη για ακόμα περισσότερους γιατρούς λόγω και της πανδημίας , ένας παιδίατρος και δύο καρδιολόγοι μόνιμοι προστίθενται στο προσωπικό του Νοσοκομείου της Κοζάνης.

Συνταξιοδοτείται όμως ο Χασίμ Γουσέφ, διευθυντής του νεφρού ,αφήνοντας ένα μεγάλο κενό, όπως συνέβη και με το διευθυντή της παθολογικής κλινικής του Μπσοδάκειου, κ. Κωνσταντίνου Δολιανίτη, ο οποίος αποχωρεί. Να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο ότι το Νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας επωμίζεται ως νοσοκομείο αναφοράς όλα τα περιστατικά ασθενών με Covid 19 για αυτό και η παθολογική κλινική του έχει ανάγκη υποστήριξης. Και δεν διαθέτει κανέναν πνευμονολόγο. Ο διευθυντής της παθολογικής , ο οποίος και πριν τρία χρόνια είχε δηλώσει παραίτηση λόγω της ασφυκτικής κατάστασης της κλινικής , τώρα πάει σε Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης .

Από τη Δευτέρα έληξε και η σύμβαση των τεσσάρων μοριακών βιολόγων του μοριακού εργαστηρίου του Μαμάτσειου, το οποίο δέχεται μεγάλο όγκο δουλειάς και μένει με ένα μοριακό βιολόγο μόνο και έναν βοηθό. Όταν ακόμα οι τέσσερις πρώτοι δεν πληρώθηκαν, αφού πολύ πρόσφατα υπογράφτηκε η προγραμματική της Περιφέρειας με το Πανεπιστήμιο και το Νοσοκομείο της Κοζάνης. Φυσικά τα χρήματα είναι διασφαλισμένα, αλλά οι τέσσερις επιστήμονες που πρόσφεραν υπέρ του δέοντος δεν πήραν ακόμα ούτε δραχμή.

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Το μοριακό εργαστήρι του Μαμάτσειου μένει με δύο επικουρικούς βιολόγους – Αδυναμία κάλυψης μαζικών τεστ