Χρειάστηκαν 12 ολόκληρα χρόνια για να δικαιωθεί τελικά ο μουσικοσυνθέτης Ηλίας Μπουρνιώτης, μετά την απίστευτη περιπέτεια την οποία βίωνε για τουλάχιστον 22 χρόνια λόγω του ιατρικού λάθους και της γνωμάτευσης των γιατρών του Λαϊκού Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο Ηλίας Μπουρνιώτης από την Αιανή Κοζάνης έζησε επί χρόνια απόλυτα πεπεισμένος ότι πάσχει από αιμορροφιλικό σύνδρομο, μέχρι που κάποια μέρα, εντελώς τυχαία, επισκέφθηκε κάποιο άλλο νοσοκομείο, όπου εκεί οι γιατροί, έκπληκτοι, του ανακοίνωσαν ότι δεν ήταν ποτέ αιμορροφιλικός.

Από τότε λοιπόν ξεκίνησε και ο αγώνας του μουσικοσυνθέτη για δικαίωση, καθώς τα χρόνια που έζησε νομίζοντας πως πάσχει αιμορροφιλία, (αδυναμία του οργανισμού να ελέγξει τον μηχανισμό πήξης του αίματος), του προκαλούσαν έναν διαρκή φόβο. Καθώς το να είναι κανείς αιμορροφιλικός, σημαίνει αυτομάτως ότι ένα απλό πέσιμο ή μία γρατζουνιά, θα μπορούσε να οδηγήσει σε μία μεγάλη περιπέτεια υγείας.

Στο σήμερα λοιπόν και μετά από χρόνια δοκιμασίας και ταλαιπωρίας, η απόφαση του δικαστηρίου ήταν καταπέλτης για το νοσοκομείο και επιδίκασε αποζημίωση ύψους 20.000 ευρώ.

Ο κ. Μπουρνιώτης μιλώντας στο zougla.gr, ανέφερε την ανάγκη του για περαιτέρω δικαίωση καθώς το «αστείο» αυτό ποσό, όπως το χαρακτήρισε, δεν μπορεί να αντισταθμίσει τα χρόνια που ζούσε νομίζοντας ότι ήταν αιμορροφιλικός. Μεταξύ άλλων δήλωσε ότι θα προσφύγει και στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

 

Έγγραφα της απόφασης του δικαστηρίου:

Ακούστε εδώ τι δήλωσε στο zougla.gr o Ηλίας Μπουρνιώτης

Συνέντευξη: Σταυρούλα Πεταλιού
Επιμέλεια: Τίνα Δελησταμάτη

Πηγή:https://www.zougla.gr