Κλιμάκιο Εκλεγμένων του Δήμου Βοΐου, επισκέφτηκε σήμερα το Παρανεστι Δράμας για να δει από κοντά την Κλειστή Δομή Φιλοξενίας Μεταναστών (ΠΡΟΚΕΚΑ).

Οι Εκλεγμένοι που συνομίλησαν με τον υπεύθυνο της Δομής, τον Αστυνομικό Διευθυντή της περιοχής καθώς και τους κατοίκους, είναι οι: Αλέκος Ζυμπιλιδης, Χρήστος Κυριακίδης, Κωνσταντίνος Ζηκος, Σάββας Ταγκαλιδης, Γιώργος Τσαρτσαμπαλιδης, Χάρης Πολυζος, και Χρήστος Λαζης.

Συμφωνα με πληροφορίες αποκόμισαν θετικές εντυπώσεις και σχόλια.

Ο Δήμαρχος Βοΐου Χρήστος Ζευκλής, αναμένεται να συγκαλεσει μετά και την επιστροφή τους, συνάντηση, ώστε να πληροφορηθεί για την επίσκεψή τους αυτή.

Εντωμεταξύ, μόλις χθες ο Πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος Νεάπολης Ιωάννης Κολιός, κάλεσε τους Προέδρους των Κοινοτήτων χωριών του πρώην Δήμου Νεάπολης ώστε να πάρουν θέση στο ενδεχόμενο δημιουργίας Κλειστής Δομής φιλοξενίας μεταναστών.

Η θέση των περισσοτέρων ήταν αρνητική προς το ενδεχόμενο αυτό, χωρίς ωστόσο μέχρι την ώρα αυτή να έχει επιδοθεί κάποιο ψήφισμα στον Δήμαρχο Βοΐου.

Ταυτόχρονα η δημοτική αρχή εξετάζει κι άλλα σημεία, κατάλληλα για τη λειτουργία της δομής, αφού οι μεγαλύτερες αντιδράσεις έρχονται από τη Νεάπολη, γιατί όπως αναφέρουν το μέρος που υποδείχθηκε απέχει μόλις δύο χιλιόμετρα από τον πρώην Δήμο Νεάπολης.

Ο Δήμαρχος Βοΐου Χρήστος Ζευκλής, τονίζει συνέχεια ότι η απόφαση θα παρθεί κατόπιν συζήτησης με την τοπική κοινωνία, μετά από συναντήσεις και τέλος από το Δημοτικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες 9 Δημοτικοί Σύμβουλοι είναι αρνητικοί και οι υπόλοιποι, βλέπουν θετικά τη Δημιουργία Κλειστής Δομής.

Με ενδιαφέρον αναμένεται και το κάλεσμα του πατρός Τιμόθεου του Ιερού Ναού της Αγίας Μαρίνας Τσοτυλίου, το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου στις 4:00 το απόγευμα.

Στο κάλεσμα αυτό προς ενημέρωση, έχουν προσκληθεί ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης, και ο Δήμαρχος Βοΐου Ζευκλής Χρήστος, αλλά λόγω της επίσκεψης στην Κοζάνη, του υπουργού Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, και του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη είναι πιθανόν να μη παραστούν.

sierafm.gr