Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ενότητα –Συνεργασία», κ. Στάθης Κωνσταντινίδης, προσπαθεί να επιρρίψει ευθύνες στον Δήμαρχο Φλώρινας κ. Βασίλη Γιαννάκη για έλλειψη ενημέρωσης και μάλιστα απαιτεί αυτή να γίνει «άμεσα και υπεύθυνα».

Ο κ. Κωνσταντινίδης αυτοδιαψεύδεται, αφού στο μισό δελτίο τύπου της παράταξής του, αναφέρεται στη συνεχή ενημέρωση των δημοτικών συμβούλων και της τοπικής κοινωνίας από τον Δήμαρχο, για την πορεία των έργων της τηλεθέρμανσης. Κι αυτό θα γίνεται και στο μέλλον. Εμείς δεν κουβαλούμε βαρίδια από το παρελθόν. Όλα στο φως, γιατί θέλουμε τον πολίτη να τον βλέπουμε ίσια στα μάτια.

Για το αν δεν ολοκληρώθηκε η τηλεθέρμανση Φλώρινας και βρίσκεται σε αρχικό στάδιο συζήτησης η τηλεθέρμανση Μελίτης, την ευθύνη την έχουν αυτοί που δεν πίστεψαν στο έργο, που το χαρακτήρισαν δαπανηρό και όταν κάποια στιγμή, καθυστερημένα, το ξεκίνησαν, δεν είχαν καθαρό και συγκεκριμένο ορίζοντα πορείας και ολοκλήρωσης του έργου.

Είναι φυσικό με την καταληκτική ημερομηνία απολιγνιτοποίησης της χώρας μας το 2028 και το κλείσιμο της μονάδας «Μελίτη 1» το 2023, να έχει ανατραπεί ο όλος σχεδιασμός. Αυτό το αντιλαμβάνονται όλοι εκτός από τη μείζονα αντιπολίτευση που δεν τολμά να ζητήσει εξηγήσεις από όσους έχουν ευθύνη, αλλά ζητά εξηγήσεις από τον Δήμαρχο Φλώρινας και την παρούσα δημοτική αρχή που δεν έχουν θητεία ούτε ενός χρόνου και δε φέρουν ευθύνη για τις εξελίξεις αυτές.

Για τον Δήμαρχο και τη δημοτική αρχή, η θέρμανση των πολιτών της πόλης της Φλώρινας και των κοινοτήτων μας είναι ζήτημα πολιτικής τιμής. Ο Δήμαρχος, ούτε σεναριολογεί, ούτε υποθέσεις κάνει, ούτε λέει απλά για να λέει. Εντός του 2023, η Φλώρινα θα θερμαίνεται με φυσικό αέριο. Αυτό διαβεβαιώνει η Κυβέρνηση και οι φορείς υλοποίησης των έργων του φυσικού αερίου.
Η δημοτική αρχή συνεπής με τις προεκλογικές εξαγγελίες της θα προσπαθήσει να τις υλοποιήσει έχοντας μια συνεχή και αγαστή συνεργασία με την τοπική και περιφερειακή θεσμική ηγεσία, τους βουλευτές και τα αρμόδια υπουργεία.

Σε ότι έχει σχέση με την πανδημία, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης αντί να συμπαραταχτεί στον αγώνα για την αντιμετώπισή της, προσπαθεί να ψελλίσει κάποιον αντιπολιτευτικό λόγο, ξεχνώντας σκόπιμα τις σημαντικές και αποτελεσματικές δράσεις σε καθημερινή βάση του Δήμου μας.

Δυστυχώς για τον κ. Κωνσταντινίδη ξεχνάει σκόπιμα «η δεξιά χειρ τι ποιεί η αριστερά», διαφορετικά θα γνώριζε ότι ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Γιαννάκης στη συζήτησή του με τους δύο δημοτικούς συμβούλους της παράταξης «Ενότητα – Συνεργασία», τον κ. Αλέξανδρο Ακριτίδη και τον κ. Νικόλαο Ιωακειμίδη, υλοποιώντας το σύνθημα «πάμε όλοι μαζί για την προκοπή του Δήμου», ανέθεσε στους ίδιους να υλοποιήσουν την πρότασή τους σε συνεργασία με τον επιχειρηματία κ. Χρήστο Παυλίδη για τη διάθεση γιατρού, η οποία θα προφέρει τις υπηρεσίες της στον Δήμο.

Ο κ. Δήμαρχος έχει από την πρώτη στιγμή στη διάθεση της γιατρού αυτοκίνητο, προκειμένου να προσφέρει υπηρεσίες από 28/04/2020 στο πλαίσιο της δομής «Βοήθεια στο Σπίτι» και σε άμεση συνεργασία με το Νοσοκομείο Φλώρινας που έχει το γενικό συντονισμό παροχής υγείας. Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι δύο προαναφερόμενοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, τους οποίους για άλλη μια φορά ευχαριστεί ο Δήμαρχος Φλώρινας για τη συνεργασία τους.

Η πρόταση «να προβεί ο Δήμος Φλώρινας άμεσα στην πρόσληψη δύο ιατρών και τριών τουλάχιστον νοσηλευτών» δεν μπορεί να υλοποιηθεί, γιατί στο οργανόγραμμα του Δήμου δεν προβλέπονται θέσεις γιατρών και νοσηλευτών. Κι αυτό ήταν γνωστό από την πρώτη στιγμή.

Στο ερώτημα του κ. Μπαρδάκα σχετικά με το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», το οποίο είναι συνέχεια του «Φιλόδημος Ι», διαφαίνεται ένα «πρώιμο» ενδιαφέρον αφού οι εγκύκλιοι που θα ορίζουν την πορεία του προγράμματος δεν έχουν δημοσιοποιηθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών. Παρόλα αυτά ο Δήμαρχος έχει δείξει ότι αξιοποιεί όλα τα προγράμματα που είναι σε ισχύ και το ίδιο θα πράξει και με το συγκεκριμένο.

Η παρούσα Δημοτική Αρχή με Δήμαρχο τον κ. Βασίλη Γιαννάκη απέρριψε από την πρώτη μέρα τη στείρα αντιπαράθεση και ακολουθεί έναν διαφορετικό δρόμο βλέποντας μπροστά και λέγοντας πάντα την αλήθεια στους πολίτες, σε όλα τα ζητήματα μικρά ή μεγάλα που αφορούν τον Δήμο και τον τόπο μας. Πιστεύει στον πολίτη και την συμπαράταξη του, γιατί αυτός είναι η ισχυρή δύναμη για να πάμε μπροστά. Οι συμπολίτες μας έχουν άμεση, ακριβή και έγκυρη ενημέρωση και όχι παραπλανητική πληροφόρηση και αντιπολιτευτικά τερτίπια.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Φλώρινας