Γιάννη πάντα έφευγες μπροστά… έγραψε ο αδελφικός φίλος και συνεργάτης του Γιάννη Αντώνης Χαλκιάς .Τόσο μπροστά που ούτε καν μπορούμε να σε χαιρετήσουμε, να σου πούμε το ύστατο χαίρε. Ο Γκούφη ,ο γεμάτος από σκέψεις Γκούφη, ο φίλος του στοχασμού και της τέχνης, αλλά και της στρογγυλής θεάς μας άφησε. Ο Γιάννης από την Κοζάνη, το γένος Τσιμηνάκη με το τσιγάρο στο χέρι και το χαμόγελο, ο καλομιλητής με την γλυκιά φωνή που άφηνε την πρόβα τζενεράλε για να δει τον Ολυμπιακό.

Η σταθερή στήλη του «prlogos» κάθε Σάββατο δεν ήρθε αυτή την φορά. Εξάλλου είχες στείλει το μήνυμά σου «Ο Γκούφη στέλνει τις ευχές του για καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα! Και να μην ξεχνάμε μέχρι την άλλη Παρασκευή. Για πάντα Γκούφη!!!» έγραψες, αλλά δεν ήρθε ποτέ αυτή η ρημάδα η επόμενη Παρασκευή.

Ανάθεμά σε χάροντα μας πήρες έναν καλό άνθρωπο. Όχι απλά τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή , το σκηνοθέτη , που αγαπούσε τον κινηματογράφο και την όπερα. Αλλά το Γιάννη που ένωνε τον ντόπιο καλλιτεχνικό κόσμο, που είχε μια καλή κουβέντα για όλους και έδινε ευκαιρίες.

Δυστυχώς η πόλη της Κοζάνης δεν μπορούσε να αντιληφθεί τον ανήσυχο άνθρωπο και δεν του έδωσε την ευκαιρία που εκείνος έδινε σε όλους, παρότι ήξερε… Ο Γιάννης που μερίμνησε για όλους δεν είναι πια κοντά μας. Ο Γιάννης που άνοιξε επαγγελματικές πόρτες σε φίλους, πρότεινε, έδειξε το δρόμο της σύμπνοιας μεταξύ του καλλιτεχνικού κόσμου.

«Από την εποχή μας έχει εξαφανιστεί κάθε φιλοσοφική διάθεση, κάθε μεταφυσική σχέση με τον θάνατο. Έχει απομείνει μόνο ο τρόμος» έγραψε στο τελευταίο άρθρο του με τίτλο «Ο ιός».Ένα ακόμα στοχαστικό άρθρο από έναν άνθρωπο με αξιοπρέπεια. Βιάστηκες να βρεις μια πιο γλυκιά απόκριση εκεί στον κόσμο των αγγέλων που δεν θα σε πικράνει.Τώρα και με αφορμή το δικό σου χαμό μένει να ακολουθήσουμε το δρόμο σου , που δεν είναι άλλος από αυτόν της ομόνοιας. Η ζωή είναι μικρή .

Πρωινός Λόγος

*** Η φωτογραφία είναι από τις πρόβες της τελευταίας παράστασης “Μαλλιά Κουβάρια” στο Θεατροδρόμιο με σκηνοθέτη το Γιάννη Καραχισαρίδη.