Θα συναντήσουμε πολλές εκδοχές , η κάθε μια διαφέρει απο τοποθεσία σε τοποθεσία της πόλης και των γύρω περιοχών. Εδω δίνουμε την κλασσικότερη σχετικά σύγχρονη εκδοχή…

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό ανάμεικτο κιμά
2 νεροκρέμμυδα ψιλοκομμένα
1 φλ.ρύζι καρολίνα
1 κουτ.γλυκού πελτέ
αρμια
αρμόζουμο
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
πάπρικα καλής ποιότητας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
αναμειγνύουμε τον κιμά με τα κρεμμύδια ,λίγο αλάτι,πιπέρι μαύρο, κόκκινο λίγο ελαιόλαδο και ελάχιστο αρμόζυμο στο μείγμα μας.
Σε μια κατσαρόλα απλώνουμε στον πάτο της τα χοντρά κομμάτια της αρμιάς να καλύφτεί ο πάτος.
Παίρνουμε τα φύλλα της αρμιάς και τα γεμίζουμε ομοιόμορφα με το μείγνμα του κιμά πιέζοντάς τα ελαφρά.
Τοποθετούμε κυκλικα της κατσαρόλας σε στρώσεις τα γιαπράκια πασπαλίζοντας με κόκκινο πιπέρι
Άμα έχουμε κενά καλύπτουμε με χοντρά κομμάτια αρμιάς.
Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, αρμόζουμο, πελτέ διαλυμένο σε νερό και νερό
Καλύπτουμε την επιφάνεια με φύλλα αρμιάς και απο πάνω ένα πιάτο ώστε να μη μας διαλυθούν και σιγομαγειρεύουμε για μια ώρα και ίσως κι ενα τέταρτο (εξαρτάται απο την αρμιά)
Επίσης αντί για πιάτο μπορούμε να τοποθετήσουμε πάνω μεγάλα κομμάτια χοιρινού λιπαρού κομματιού (συνήθως πανσέτας)