Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα παρευρέθηκε χθες το απόγευμα στο συμβούλιο του Δήμου Σερβίων που έγινε στον Τρανόβαλτο με θέμα τα λατομεία της περιοχής ενώ παραχώρησε δύο συνεντεύξεις σε τηλεοπτικούς σταθμούς, συγκεκριμένα, στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του FLASH TV και στην εκπομπή του WEST Channel Forum Επικαιρότητας.

Παράλληλα, τις τελευταίες ημέρες παρευρέθηκε και χαιρέτησε στην εκδήλωση του Δημοτικού Ωδείου Πτολεμαΐδας στο Μουσικό Σχολείο, στην παρουσίαση της νέας έκθεσης του σπουδαίου ζωγράφου και γλύπτη Κώστα Ντιού στη Σιάτιστα, επισκέφτηκε την Εράτυρα όπου συνομίλησε με κατοίκους της περιοχής ενώ συμμετείχε στην εκδήλωση που πραγματοποιησε η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης για την υποδοχή των νέων μελών.

Στον Τρανόβαλτο, τέθηκαν ζητήματα σχετικά με την εξόρυξη μαρμάρου, την αδειοδότηση των λατομείων και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την αναζωογόνηση της περιοχής. Η κ. Βέττα ανέφερε ότι πρέπει να επισπευστούν οι εγκρίσεις των μελετών ενώ έκανε ειδική μνεία στην αναγκαιότητα να χρησιμοποιούνται τα υψηλής ποιότητας μάρμαρα του Τρανόβαλτου στα έργα ανάπλασης ή καλλωπισμού που γίνονται στην ευρύτερη περιοχή.

Στο δελτίο ειδήσεων του FLASH TV αναφέρθηκε σε ζητήματα της επικαιρότητας όπως ο προϋπολογισμός, οι εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και η οικονομία ενώ έκανε ειδική αναφορά στο ζήτημα της βίαιης απολιγνιτοποίησης της Δυτικής Μακεδονίας.

Η κ. Βέττα επεσήμανε ότι η κυβέρνηση λειτουργεί με μεγάλη επιπολαιότητα στο ζήτημα της απολιγνιτοποίησης καθώς όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «κλείνοντας όλες τις μονάδες το 2022, πλην της Πτολεμαΐδας V που θα κλείσει το 2028, υποδύεται τον καλό μαθητή στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με την προσμονή ότι θα πάρει περισσότερα χρήματα από τα ταμεία που θα συσταθούν για αυτό το ζήτημα, χωρίς να υπολογίζει το οικονομικό και το περιβαλλοντικό κόστος για την περιοχή».

Στην εκπομπή του WEST Channel, η συζήτηση ήταν εφ΄ όλης της ύλης και περιλάμβανε εκτός των άλλων το ζήτημα της διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ, και τα φαινόμενα αστυνομικής αυθαιρεσίας που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα.Η εκπομπή θα μεταδοθεί σε επανάληψη την Παρασκευή στις 22:00.

Τo link της συνεντεύξης στο FLASH TV είναι τo κάτωθι: