Το πρόγραμμα στέγασης ασυνόδευτων παιδιών 12-17 ετών επεκτείνεται στη Δυτική Μακεδονία με πέντε εφήβους από το Αφγανιστάν να φιλοξενούνται από την Πέμπτη σε ξενοδοχείο της Καστοριάς. Το εν λόγω ξενοδοχείο είχε φιλοξενήσει και πάλι πρόσφυγες, τότε που στα τέλη Αυγούστου δήμος και περιφέρεια δήλωναν άγνοια για την φιλοξενία τους.

Το ξενοδοχείο συμμετείχε σε διαγωνισμό του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, ο οποίος φιλοξενεί 272 παιδιά σε 6 ξενοδοχεία της χώρας από τα συνολικά 3050 ασυνόδευτα παιδιά ,υπηκόους τρίτων χωρών που βρίσκονται στην χώρας μας. Στο ξενοδοχείο της Καστοριάς ενδέχεται να αυξηθεί ο αριθμός τους έως τα 25.Τη διαχείρισή τους μαζί φυσικά με το Δ.Ο.Μ. έχει αναλάβει η Μ.Κ.Ο. Ηλιαχτίδα.

Στην Αιανή ο αριθμός των φιλοξενούμενων εφήβων από το Πακιστάν ανέρχεται στους 21, ηλικίας 15-17 ετών και ενδέχεται να φτάσει τα 35.Η Μ.Κ.Ο. Άρσις έχει αναλάβει επαγγελματικά τη διαχείριση των παιδιών παρέχοντας υπηρεσίες σε 24ωρη βάση με τον τοπικό αστυνόμο της Αιανής να πιάνει δουλειά την πιο κατάλληλη στιγμή….
Ιωάννα Παπαδημητρίου

Αναπάντεχη η άφιξη προσφύγων στην ακριτική Καστοριά! – Δέλεαρ για κάθε ξενοδόχο της Δ.Μακεδονίας η σύμβαση με την Ύπατη Αρμοστεία

Αναληθή τα δημοσιεύματα για έλευση προσφύγων σε ξενοδοχεία των Γρεβενών και της Καστοριάς

Δέκα (10) ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, πακιστανοί έφηβοι, έφτασαν σε ξενοδοχείο στην Αιανή