Η Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου κατάφερε το ακατόρθωτο, ίσως επιτελέστηκε ένα μικρό θαύμα. Από τη Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020 λειτουργούν οι βασικές λειτουργίες του εγκεφάλου και στους δύο υπαλλήλους της ΔΟΥ Κοζάνης, οι οποίοι έπεσαν θύματα του 45χρονου μακελάρη. Και ο 57χρονος που έχει υποστεί βαριές βλάβες στον εγκέφαλο και η 67χρονη μετά την τραχειοστομία παρουσιάζουν ομαλή, σταθερή και πλήρως ελεγχόμενη κατάσταση.

«Χρειάζεται κόσμος για την υποστήριξη τους, κάνουμε έκκληση στην 3η ΥΠΕ για περισσότερους νοσηλευτές » δηλώνει στο prlogos o κ. Νίκος Καπράβελος, διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου. Οι γιατροί είναι πλέον αισιόδοξοι για την πορεία των ασθενών χωρίς φυσικά να αποκλείεται η προοπτική κάποιας αναπηρίας. Η 67χρονη κινδυνεύει από τα υπόλοιπα νοσήματα, ιώσεις και όχι από τα τραύματά της με το δρόμο να είναι ακόμα πολύ μακρύς και την υποστήριξη με προσωπικό να είναι απαραίτητη όσο ποτέ για να αποφευχθούν ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις.

Το ευχάριστο είναι ότι ο εγκέφαλος αντιδρά παρότι ο 57χρονος έχει χτυπηθεί κατευθείαν εκεί και η 67χρονη στο μισό πρόσωπο. Μάλιστα σχεδιάζεται να εξετάσουν ειδικά κομπιούτερ της Ευρώπης τον εγκέφαλο του 57χρονου σε ειδική μονάδα κώματος του εξωτερικού , εφόσον συνεχιστεί η υπό έλεγχο εξέλιξη της υγείας του.

Ιωάννα Παπαδημητρίου