Το όνομα ενός κράτους, μιας χώρας, ενός λαού είναι η ταυτότητά του, είναι η ψυχή του, όλη η ιστορία του, το παρόν και το μέλλον του. Δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος, δεν υπάρχει μακεδονική γλώσσα.  Οι Μακεδόνες ήταν ελληνική φυλή, η μακεδονική γλώσσα ήταν από τις απαρχές της εμφάνισής της ελληνική διάλεκτος και ο μακεδονικός πολιτισμός από την ανατολή της ιστορίας του τμήμα του ελληνικού πολιτισμού. Το μαρτυρούν οι ιστορικές πηγές, οι αρχαίοι συγγραφείς( Θουκυδίδης, Ηρόδοτος, Στράβων, Αριστοτέλης, Αρριανός),το μαρτυρούν νεότεροι συγγραφείς και ιστορικοί, Έλληνες, Ρωμαίοι, Βυζαντινοί. Την ελληνική καταγωγή του Μεγάλου Αλεξάνδρου βεβαιώνει και η Παλαιά Διαθήκη (προφήτης Δανιήλ).Το μαρτυρούν τα αρχαιολογικά ευρήματα(ταφικά μνημεία, αγάλματα, επιγραφές, επιτύμβιες στήλες, αρχιτεκτονικά μνημεία) .  Η Μακεδονία πριν την εποχή των κατακτήσεων του Φιλίππου ήταν ένα ελληνικό κράτος.

Στην περιοχή του σημερινού κρατιδίου των Σκοπίων ζούσαν  Παίονες, Δάρδανοι, Αγριάνες, Ιλλυριοί. Οι κατακτημένοι λαοί ενσωματώθηκαν στο μακεδονικό κράτος του Φιλίππου και αργότερα μάλιστα επάνδρωσαν μονάδες του μακεδονικού στρατού στον πόλεμο κατά των Περσών. Το όνομα ’’ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ’’ δεν δικαιολογείται ούτε με γεωγραφικό προσδιορισμό, όπως προσπαθούν να μας πείσουν ημέτεροι σοφοί και άριστοι συνήγοροι των Σκοπιανών, διότι ένα μόνο τμήμα του σημερινού  κρατιδίου των Σκοπίων ανήκει γεωγραφικά στη Μακεδονία η δε πρωτεύουσά τους, η πόλη των Σκοπίων, δεν ανήκει στη Μακεδονία. Οι σημερινοί κάτοικοι του κρατιδίου των Σκοπίων είναι ένα μωσαϊκό εθνοτήτων. Περίπου 60% είναι σλαβικής καταγωγής(πιθανόν Βούλγαροι πολλοί εκ των οποίων απόγονοι κομιτατζήδων της εποχής του Μακεδονικού Αγώνα ) Η γλώσσα που μιλούν είναι βουλγαρική ανάμικτη με σερβικές κυρίως λέξεις. Ακολουθούν οι Αλβανοί(περίπου 30-35%)Οι υπόλοιποι είναι Σέρβοι, Έλληνες, Τούρκοι, Εβραίοι, Αθίγγανοι κ.λ.π.)

Είναι άγνωστος ο αριθμός των Ελλήνων. Σύμφωνα με παλαιότερα στοιχεία ο αριθμός τους ανέρχεται στις διακόσιες χιλιάδες ψυχές ίσως και παραπάνω. Το καθεστώς προπαγάνδας, ανελευθερίας και απαγόρευσης εμποδίζει να δηλώσουν ελεύθερα την εθνική τους καταγωγή, όπως επίσης εμποδίζει να διεξαχθεί απογραφή με  ελεύθερη καταγραφή της εθνικής καταγωγής του πληθυσμού.

Χρόνος εμφάνισης των Σλάβων στην περιοχή κατά τους ιστορικούς είναι ο 6ος -7ος αιώνας μ.Χ.,  χίλια περίπου χρόνια μετά την εποχή του Φιλίππου και του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Οι ιστορικές πηγές, προσβάσιμες στον καθένα που θα ανατρέξει σ’ αυτές, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφιβολίας ότι η Μακεδονία σαν έθνος, καταγωγή των κατοίκων της, γεωγραφικός χώρος, πολιτισμός ανήκει στον Ελληνισμό. Οι γείτονές μας του κρατιδίου των Σκοπίων καθοδηγούνται από κέντρα ομογενών τους στον Καναδά και Αυστραλία που εξειδικεύτηκαν στην παραχάραξη και πλαστογράφηση  της ιστορίας διοχετεύοντας κατά καιρούς πρωτοφανή ιστορικά ψεύδη στα ξένα πανεπιστήμια και τη διεθνή κοινή γνώμη κατά τη γκεμπελική προπαγάνδα, να επαναλαμβάνεις το ψέμα συνεχώς, στο τέλος κάτι θα μείνει. Τα ίδια σλαβικά ανθελληνικά κέντρα χρηματοδοτούν την κατασκευή αγαλμάτων του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του Φιλίππου, μακεδονικά σύμβολα κ.λ.π. στο κέντρο των Σκοπίων, σε όλη την επικράτειά τους. Προσπαθώ να εξηγήσω το φανατισμό των γειτόνων μας περί το όνομα ‘’ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ’’. Μέχρι το 1945 ονομαζόταν ‘’Ντεμοκράτσια  Βαρντάρσκα’’, όμορφα και ωραία. Ο ευφυής, διπλωμάτης, Κροάτης στην καταγωγή  Τίτο βαθύς γνώστης της περιοχής αυθαίρετα τους ονόμασε ‘’Μακεδόνες’’ και το ομόσπονδο γιουγκοσλαβικό κρατίδιο ‘’Μακεδονία’’. Οι Σκοπιανοί Σλάβοι ερωτεύθηκαν μια νέα πανέμορφη γυναίκα με το όνομα ‘’ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ’’ ανάμεσα σε τόσες άλλες. Ο οποιοσδήποτε θα δεχόταν αυτή την ονοματοδότηση του ‘’νονού’’ Τίτο, ‘’ποιος γκαβός δεν θέλει το φως του’’. Οι Σκοπιανοί Σλάβοι    με αυτή τη συμπεριφορά τους έγιναν κλεπταποδόχοι και τυμβωρύχοι της ιστορίας.

Οι ελληνικές κυβερνήσεις της εποχής εκείνης μετά τον εμφύλιο πόλεμο υποτίμησαν τον κίνδυνο και επέδειξαν εγκληματική αδιαφορία, είχαν άλλα σοβαρότερα καθήκοντα να επιτελέσουν. Δεν θα κόστιζε πολλά στην αδέσμευτη Γιουγκοσλαβία του Τίτο, αν η Ελλάδα της εποχής εκείνης κινητοποιούνταν και απαιτούσε αλλαγή του ονόματος στην φτωχότερη επαρχία τους με αντάλλαγμα την καλή γειτονία και τις καλές σχέσεις με τη χώρα μας.  Έτσι κληρονομήσαμε το πρόβλημα.

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι η συμπεριφορά των Σλάβων Σκοπιανών γειτόνων μας έναντι της Ελλάδας θα παραμείνει ίδια όπως είναι από το 1945 μέχρι σήμερα:  αλυτρωτική, εχθρική έναντι της χώρας μας. Καλλιεργούν το μύθο του ξεχωριστού μακεδονικού έθνους, μακεδονικού κράτους, μακεδονικής γλώσσας, της αλύτρωτης Μακεδονίας του Αιγαίου που στενάζει υπό ελληνική κατοχή και άλλα λίαν επικίνδυνα παραμύθια. Θα αποθρασυνθούν ανεξέλεγκτα μετά και την επίσημη ονοματοδοσία τους ως ‘’ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ’’. Η τωρινή κατάσταση είναι συνέχεια του ’’ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ’’ της εποχής του Παύλου Μελά, του καπεταν-Κώττα, του Νταλίπη, του Κύρου, του Καραβίτη, του Άγρα, του Κατεχάκη, του Καούδη, του Στρεμπενιώτη, όλων των Μακεδονομάχων. Τότε ο αγώνας ήταν ένοπλος, σήμερα γίνεται ενάντια στην προπαγάνδα, τα ψεύδη και τις συκοφαντίες.

Οι Σκοπιανοί στην προσπάθειά τους να ‘’μακεδονοποιηθούν’’ δημιούργησαν αναταραχή και στην ίδια την Εκκλησία τους. Έτσι ίδρυσαν από το τίποτα δεύτερη Εκκλησία, σχισματική βέβαια, αφού αποκόπηκαν από το πατριαρχείο Σερβίας, εδίωξαν την κανονική Εκκλησία τους ιδιαίτερα τον κανονικό Αρχιεπίσκοπο Ιωάννη, τον οποίο δεν δίστασαν παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε να φυλακίσουν! Τη σχισματική Εκκλησία ονόμασαν ‘’Εκκλησία της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ’’

Η εμμονή των Σκοπιανών στο όνομα ‘’ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ’’ είναι εκ του πονηρού. Στην προσπάθειά τους να παραπλανήσουν την παγκόσμια κοινή γνώμη ενδεχομένως θα προσπαθήσουν να οργανώσουν στη χώρα τους δημοψήφισμα που εκ πρώτης όψεως φαίνεται δημοκρατικό, όμως δημοψήφισμα με όνομα που δεν τους ανήκει εθνικά, ιστορικά, γλωσσολογικά, φυλετικά είναι πράξη παράνομη και αν συμβεί πρέπει αμέσως να καταγγελθεί.  Υπάρχουν χιλιάδες ονόματα να πάρουν: ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΒΑΡΔΑΡΗ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ, ΝΟΤΙΟΣΛΑΒΙΑ, ΙΛΛΥΡΟΣΛΑΒΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΔΑΡΔΑΝΙΑ, ΠΑΙΟΝΙΑ, ΠΕΛΑΓΟΝΙΑ, ΑΓΡΙΑΝΙΑ,ΤΡΙΒΑΛΛΙΑ, ΝΟΤΙΑ ΣΛΑΒΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΝΕΑ ΣΛΑΒΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Οι σημερινοί κυβερνώντες την πατρίδα μας φαίνεται ότι φιλοδοξούν απλώς να αναγραφούν στις δέλτους της ιστορίας και να μείνουν αθάνατοι ως λύσαντες το πρόβλημα του ονόματος των Σκοπίων όπως ο Ηρόστρατος, ο αρχαίος πυρπολητής του ναού της Αρτέμιδας. Ο κύριος υπουργός των Εξωτερικών της χώρας μας μορφωμένος και σεβαστός, διαλλακτικός και ενδοτικός με μειλίχιο περίγραμμα εκπλήσσει αδιαφορώντας για το φρόνημα του λαού και διατυμπανίζοντας το νέο δόγμα της ρεαλιστικής εξωτερικής πολιτικής και διπλωματίας του: Δικαιούνται, λέει, ένα όνομα, τόσα χρόνια χωρίς όνομα δεν γίνεται, να τους ονομάσουμε’’ Μακεδόνες’’. Ο δε νεαρός πρωθυπουργός μας προσπαθεί να μας πείσει σαν να έχουμε προσβληθεί μαζικά από αμνησία και αγνωσία, ότι το εθνικό συμφέρον μας συμβαδίζει με την εκχώρηση του ονόματος ‘’ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ’’σε ένα σλαβικό λαό που εμφανίσθηκε στην περιοχή χίλια χρόνια μετά και έχουν  την ίδια σχέση με τους Μακεδόνες που έχουν και οι Ισπανοί με τους Μογγόλους. Ο πρωθυπουργός μας δεν χάνει ευκαιρία να χρυσώνει με τις δηλώσεις του το πολύ πικρό χάπι που ετοιμάζεται για την Ελλάδα, αλλά τι να περιμένει κανείς από μια άθεα κυβέρνηση που νομοθέτησε αντίθετα με την Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη και οπισθοκύλισε τη χώρα σε σοδομική εποχή, να λυπηθεί την πατρίδα;

Ο κύριος Καμμένος, υπουργός Αμύνης, δεδηλωμένος πιστός Ορθόδοξος Χριστιανός, τώρα ανεύθυνος και άβουλος, έχει εξελιχθεί σε επαγγελματία φυγομάχο και πόντιο Πιλάτο. Αντί να αντιταχθεί και να ανακόψει την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ από τον πρωτοφανή κατήφορο που εγγίζει τα όρια της προδοσίας, αποποιείται των ευθυνών του και μεταθέτει την ευθύνη στο λαό προτείνοντας δημοψήφισμα για αυτονόητα πράγματα. Τα ίδια έπραξε και κατά την ψήφιση του επαίσχυντου νόμου ‘’περί συμβιώσεως ομοφυλοφύλων κ.λ.π.’’ φροντίζοντας να απουσιάζει από την ψηφοφορία στη Βουλή.

Στην τροχιά του ΣΥΡΙΖΑ κινούνται με ελάχιστες εξαιρέσεις σχεδόν όλα τα υπόλοιπα κόμματα πλην της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Έχω γράψει αρκετό καιρό πριν ότι το κόμμα αυτό είναι φασιστικό και εγκληματικό και η θέση του είναι εκτός κοινοβουλίου. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ καταψήφισε τα αντίχριστα νομοσχέδια και για το όνομα έχει σωστή θέση, όμως δεν αμνηστεύονται από τη φασιστική ιδεολογία και την εγκληματική πρακτική τους. Δημαγωγούν με λάβαρα την Ορθοδοξία και την πατρίδα. Υπάρχει ο κίνδυνος με την αντιχριστιανική, αντιορθόδοξη στάση των άλλων κομμάτων να ωθήσουν τον φιλοπάτριδα και ορθόδοξο πιστό λαό στην αγκαλιά της ΄΄ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ’’ με τον ίδιο τρόπο που τα γερμανικά κόμματα της εποχής της δημοκρατίας της Βαϊμάρης άνοιξαν δρόμο και έστρωσαν χαλί  στο Χίτλερ και τον ναζισμό. Καί τότε ‘’έσται η εσχάτη πλάνη χείρων της πρώτης’’

Για την κεφαλή της  διοικούσης Εκκλησίας της Ελλάδος ισχύει ο λόγος του Κυρίου για τον κακό ποιμένα  που εγκαταλείπει το ποίμνιο έρμαιο των λύκων και των σαρκοβόρων θηρίων. Ο Μακαριώτατος και η ιερά Σύνοδος γνωρίζουν πολύ  καλά ότι στα εθνικά ζητήματα, στα εθνικά δίκαια ο κλήρος στο πλευρό του λαού πάντα πρωτοστατούσε, σήμερα με ευθύνη τους κατάντησε να είναι  θλιβερός ουραγός.

Τα Βαλκάνια είναι σε τροχιά ανακατατάξεων ενόψει του νέου ανταγωνισμού των μεγάλων Δυνάμεων και τη διαμόρφωση σφαιρών επιρροής στον καινούργιο κόσμο που ανέτειλε. Αυτός ο ανταγωνισμός στα γεωπολιτικοοικονομικά συμφέροντα  υπαγορεύεται όπως πάντα από το συσχετισμό ισχύος των εμπλεκομένων, όπως για πρώτη φορά διέβλεψε ο Θουκυδίδης και περιέγραψε ο  Μακιαβέλι. Στον αδιάκοπο ανταγωνισμό για επιβολή της ισχύος χρησιμοποιούνται όλα τα μέσα, μεταξύ αυτών πρωτεύουσα θέση κατέχουν  οι κατά καιρούς και τόπους πολεμικές συρράξεις.

Στον βαλκανικό ανταγωνισμό εισέρχεται δυναμικά και η ορθόδοξη χριστιανική Ρωσία μετά από ολιγοετή ανάπαυλα λόγω της μεταβατικής φάσης μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης και του άθεου Κομμουνισμού. Η αναδιοργάνωση των σερβικών ενόπλων δυνάμεων και οι μαζικές παραγγελίες όπλων και οπλικών συστημάτων αποκλειστικά από τη Ρωσία ανησύχησε την υπερατλαντική υπερδύναμη, τους νατοϊκούς και τους ισχυρούς της Ευρώπης που σπεύδουν βιαστικά να λύσουν όπως-όπως το σκοπιανό πρόβλημα του ονόματος. Βιάζονται όταν είναι για το δικό τους συμφέρον και αδιαφορούν όταν δεν είναι. Δεν βιαζόταν κι ο Λόυδ Τζώρτζ το Μάϊο του 1919; «Καθυστερείτε, είπε στο Βενιζέλο, ακόμα να στείλετε στρατό στη Σμύρνη;» και πέσαμε τότε στη θανάσιμη παγίδα της Μικράς Ασίας. Η Τουρκία από ηττημένη δύναμη στο πλευρό των κεντρικών Δυνάμεων μετατράπηκε σε μεγάλο θριαμβευτή.

Η γεωγραφική θέση των Σκοπίων δεν είναι ήσσονος σημασίας. Βρίσκονται στο κέντρο των Βαλκανίων. Οι ΗΠΑ, οι νατοϊκοί και οι ισχυροί της Ευρώπης στην πραγματικότητα αδιαφορούν για το όνομα των Σκοπίων και για την ιστορική αλήθεια, βιάζονται μόνο να προλάβουν τα χειρότερα, τη διάσπαση του κρατιδίου και τη διπλή ένωση με Αλβανία και Βουλγαρία. Οι ισχυροί της γης δεν θέλουν ισχυρά κράτη, όσο πιο αδύναμα, τόσο πιο χειραγωγήσιμα.

Αυτός ο σλαβικός λαός απαρνούμενος τη σλαβική του καταγωγή ήταν σε μόνιμη αναζήτηση ταυτότητας και ιστορίας. Σαν από μηχανής θεός ο Τίτο του πρόσφερε τη λύση.  Παρείσακτος στο μακεδονικό σπίτι μοιάζει με το γνωστό πουλί, τον κούκο, που εισβάλλει σε ξένη φωλιά και στρώνεται εκεί σαν καλός νοικοκύρης.

Οι ημέτεροι σοφοί μάς καθησυχάζουν λέγοντας: μην ανησυχείτε, το όνομα είναι μόνο για το γεωγραφικό προσδιορισμό. Και ο βουλγαρικός στρατός που έφτασε μέχρι τη Θεσσαλονίκη προελαύνοντας στα 1912 με καθυστέρηση ωρών από το νικηφόρο ελληνικό στρατό δεν ζήτησε στρατωνισμό και παραμονή μέσα στην πόλη; Αφελείς είμαστε; Την επόμενη μέρα της υπογραφής οι Σκοπιανοί, αφού θα έχουν κατοχυρώσει το όνομα ‘’ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ’’, θα παραβιάσουν οποιαδήποτε συμφωνία υπογράψουν περί μη αλυτρωτισμού και θα επανέλθουν δριμύτεροι. Το σύνθετο όνομα είναι παγίδα και τέχνασμα. Στην πράξη το επίθετο ή ο προσδιορισμός’’ ΒΟΡΕΙΑ’’,’’ΝΕΑ’’, ‘’ΣΛΑΒΙΚΗ’’ ακυρώνεται και μένει το ‘’ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ’’ Το ιστορικό όνομα ‘’ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ’’δεν πουλιέται, δεν αγοράζεται, δεν παζαρεύεται σε ανατολίτικα παζάρια.                                                                             Ο ελληνικός ορθόδοξος λαός δεν συναινεί στην εκχώρηση του ονόματος ‘’ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ’’ στα Σκόπια. Δεν λησμονεί τους δύο χιλιάδες εθελοντές Κρήτες πολεμιστές στους βαλκανικούς πολέμους και τον Μακεδονικό Αγώνα που δεν ξαναγύρισαν στην Κρήτη. Δεν λησμονεί τους φωτισμένους αγωνιστές ιεράρχες, τον Καστορίας Γερμανό Καραβαγγέλη, τον Αιμιλιανό Γρεβενών, δεν λησμονεί τον Παύλο Μελά που θυσιάστηκε για τη Μακεδονία, τη δασκάλα Βελίκω Τράϊκου και άλλους πολλούς ανώνυμους και επώνυμους μακεδονομάχους αγωνιστές που θυσίασαν τη ζωή τους  για την απελευθέρωση της Μακεδονίας. Δεν λησμονεί τα ‘’ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΒΑΛΤΟΥ’’, τις πλάβες και το σκληρό αγώνα στη λίμνη των Γιαννιτσών, το μαρτυρικό θάνατο του καπετάν Άγρα από τους Βούλγαρους κομιτατζήδες. Δεν λησμονεί τα εγκλήματα της βουλγαρικής προπαγάνδας.

Η απάντηση στην απαίτηση εκχώρησης του ελληνικού ονόματος ‘’ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ’’ στο πολυεθνικό κρατίδιο των Σκοπίων είναι ένα ηχηρό ‘’ΟΧΙ’’ .Υπάρχουν χιλιάδες ονόματα να επιλέξουν. Αν η κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα έχουν ήδη ειλημμένη απόφαση μειοδοσίας και προδοσίας στο σοβαρότατο αυτό ζήτημα, ας δώσουν στο κάτω- κάτω τον τελικό  λόγο στον ελληνικό λαό να αποφασίσει: « ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην εκχώρηση του ονόματος ‘’ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ’’» Διαφορετικά θα στιγματιστούν αιώνια κατά το παράδειγμα του Εφιάλτη. Ο Εφιάλτης παρέδωσε γην και ύδωρ στους Πέρσες, οι σημερινοί είναι πολύ χειρότεροι, θα παραδώσουν το ιερό όνομά μας, την ίδια την ψυχή μας.

Επιγραμματικά αναφέρω τα τελευταία λόγια πριν το θάνατό του – το κύκνειο άσμα του-του μεγάλου Άγγλου ιστορικού Νίκολας  Χάμοντ: « Αν η Ελλάδα δεχθεί να ονομασθούν τα Σκόπια ‘’ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ’’, αυτό θα είναι το μεγαλύτερο λάθος που θα έχει διαπράξει, η μεγαλύτερη πλαστογράφηση και παραχάραξη της Ιστορίας που θα έχει γίνει ποτέ.»

Αναστάσιος Σεμίζογλου                                                                                                                              

καρδιολόγος                                                                                                                                                    

Βενιζέλου 30 Κοζάνη