Όχι στην αναστολή των έξι τμημάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Συνεδρίασε τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας προεδρεύοντος του Γιώργου Δασταμάνη. Ο κ. Δασταμάνης ανέφερε ότι η ΠΕΔ αναλαμβάνει τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας στην Αλβανία σε συνεργασία με τους γείτονες δημάρχους. Ο δήμαρχος Καστοριάς κ. Κορεντσίδης συμπλήρωσε ότι η Καστοριά διαθέτει κοινωνικό Ιατρείο και παντοπωλείο σε ετοιμότητα. Όλοι οι δήμοι μπορούν να βοηθήσουν το δοκιμαζόμενο λαό της γείτονας με τη σύσταση επιτροπής για να αναλάβουν οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι κοινωνικής πρόνοιας κάθε δήμου συγκεκριμένες αρμοδιότητες.

Για το μεταναστευτικό

Να συζητηθεί οργανωμένα το μεταναστευτικό θέμα ζήτησε ο δήμαρχος Φλώρινας κ.Γιαννάκης, μιας και οι πολίτες θεωρούν ότι είναι θέμα των δήμων, αλλά ουσιαστικά είναι ιδιωτικές συμβάσεις του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης με τους ιδιώτες. «Ήταν κάποιοι να πάνε στην Κοζάνη, ήρθαν τελικά στην Φλώρινα» συνέχισε ο ίδιος. Να συζητηθεί σε τακτική συνεδρίαση πρότεινε ο κ. Δασταμάνης, ο οποίος είπε ότι έχει χαθεί η μπάλα στο εν λόγω θέμα.

Για το Φιλόδημο

Όσο για την ανακοίνωση του υπουργού Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκου για το Φιλόδημο ο πρόεδρος της ΠΕΔ, κ. Δασταμάνης σημείωσε ότι είναι αδύνατο να πάνε τα έργα του Φιλόδημου στο ΕΣΠΑ, δεν πρόκειται να γίνει κανένα έργο. Ένα έργο στο ΕΣΠΑ θέλει 2-3 χρόνια, ενώ στο Φιλόδημο 1-3 μήνες, όπως είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι θα πρέπει η κυβέρνηση να βρει λεφτά και να ενδυναμώσει τον Φιλόδημο.

Για το ίδιο θέμα ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας και μόνος εκπρόσωπος από την περιοχή μας στην ΚΕΔΕ είπε ότι τα περισσότερα έργα που έμπαιναν στο Φιλόδημο δεν είχαν τις προϋποθέσεις και τη μελετητική ωριμότατα να μπουν στο ΕΣΠΑ .Σε αναμονή λοιπόν του νέου αναπτυξιακού νόμου της αυτοδιοίκησης που θα ανακοινώσει ο κ. Θεοδωρικάκος.

Για τη μεταλιγνιτική περίοδο

Η επόμενη μέρα της μεταλιγντικής περιόδου ήταν στην ατζέντα της ΠΕΔ με την προετοιμασία μιας ημερίδας στην Πτολεμαΐδας με αξιόλογους ομιλητές, την οποία είχε ανακοινώσει ο δήμαρχος Εορδαίας κ. Παναγιώτης Πλακεντάς στο συλλαλητήριο της Πτολεμαΐδας.

Για την αναστολή των τμημάτων του ΠΔΜ

Κάθετα αντίθετος στην αναστολή των έξι τμημάτων του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας δήλωσε ο κ. Γιώργος Δασταμάνης.

Φιλιώ Μπτούρη-Ιωάννα Παπαδημητρίου