Κανένα ίχνος αίματος από ΕΛ.ΑΣ, προσποιητοί γονείς

Στο Μικτό Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη συνεχίστηκε την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου η εκδίκαση της έφεσης που άσκησαν οι γονείς του αδικοχαμένου Κωστή, οι οποίοι κατηγορούνται για ανθρωποκτονία με την πρωτόδικη απόφαση της ισόβιας κάθειρξης. Δύο μάρτυρες κατέθεσαν η Αγγελική Νικολούλη και ο Σπύρος Καλαμπούκας.

Η Αγγελική Νικολούλη , η έμπειρη δημοσιογράφος αστυνομικού ρεπορτάζ, η οποία φώτισε μέσα από την εκπομπή της την υπόθεση σκιαγράφησε ως διαβασμένο τον αδελφό του Κωστή για τα όσα έλεγε στην κάμερα, στημένο σύμφωνα με έμπειρη ψυχολόγο και με άγχος για τη δολοφονία του αδελφού του.

Μετά την ανεύρεση του πτώματος πάγωσε η επαφή με τους κατηγορούμενους με τη Δέσποινα Κουτσέγκου να την καταγγέλλει στο ΕΣΡ και τα στόματα να ανοίγουν σιγά σιγά. Ήταν προσποιητή, ενώ ο πατριός εξαρχής αδιάφορος., όπως είπε, Μάλιστα ανέφερε ότι η μακιγιέρ παρότι την ρώτησε αν είναι συγγενής αγνοούμενου για να μην την βάψει απάντησε αρνητικά με το τελικό μακιγιάζ να μην είναι και το πρέπον.

Το αυτοκίνητο που εντοπίστηκε στην περιοχή του εγκλήματος πλύθηκε 11 φορές, ακόμα και στο βιολογικό καθάρισμα και μύριζε . Η σήμανση στην Θεσσαλονίκη δεν ανίχνευσε κάτι, ενώ ο γενετιστής Γιώργος Φίτσιαλος αναφέρθηκε σε αμυδρά στοιχεία που δείχνουν ανθρώπινο αίμα σε μικρή ποσότητα με την ταλαιπωρημένη κηλίδα να μην μπορεί να δώσει ταυτότητα .

Ο συνήγορος υπεράσπισης Αποστόλης Λύτρας τόνισε ότι στο σπίτι δεν βρέθηκε με την ίδια μέθοδο του γενετιστή κανένα δείγμα αίματος από την ΕΛΑΣ με την κα Νικολούλη να απαντά ότι μετά από τόσα μεγάλο διάστημα και τις χλωρίνες θα ήταν αδύνατο και να βρεθεί. Δεν υπήρχε οικονομικό κίνητρο σύμφωνα με τον ίδιο, αφού τα δάνεια τα πλήρωνε ο Χρήστος Ντιός. Επίσης είναι αδύνατον με αγροτικό και ειδικά από παρακαμπτήριους ο πατριός να έφυγε στις 4 το μεσημέρι της ίδιας μέρας από την Ελευσίνα, να έφτασε Σιάτιστα, να έκανε την αποτρόπαια πράξη και κατόπιν να μετέφερε μαζί με την μάνα του Κωστή ένα πτώμα 100 κιλών από ένα σπίτι με πολλά περιμετρικά σε ένα χωράφι με δύσκολη πρόσβαση. Ως αποδεικτικό μάλιστα προσκόμισε φωτογραφία των διοδίων στις 19 Φεβρουαρίου, την οποία ζήτησε αστυνομικός για την υπόθεση με την Αγγελική Νικολούλη να απορεί γνωρίζοντας ότι τα αρχεία καταστρέφονται μετά από ένα χρονικό διάστημα.

Τι είπε ο Σπύρος Καλαμπούκας

Ο Σπύρος Καλαμπούκας, βασικός μάρτυρας μίλησε για την σχέση του με τον Κωστή Πολύζο. Περιέγραψε έναν κλειστό χαρακτήρα, ένα καταπιεσμένο παιδί με χρήματα , στον οποίο δεν φέρονταν καλά οι κατηγορούμενοι χωρίς εκείνος να αντιδρά. Ο πατριός του είχε πάρει ένα υψηλό δάνειο στο όνομά του και ο ίδιος είχε πουλήσει το πατρικό του σπίτι σε εξευτελιστική τομή όταν ο παππούς του έδινε τα διπλά για να μην προβεί σε αυτή την πράξη .Η μάνα του τον ανάγκαζε να μην συμπαθεί το θείο του ,αδελφό του επίσης αδικοχαμένου πατέρα του, ο οποίος διαθέτει επιχείρηση γαλακτομική, από τη οποία θα μπορούσε κάλλιστα να ζήσει.

Ανέφερε τα δύο τηλέφωνα της Δήμητρας Κουτσέγκου στις 3 και 6 το πρωί στον ίδιο το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου του 2011 για να μάθει αν είναι εκεί ο γιος της και την δική της επιμονή αν ενημέρωσε την αστυνομία για αυτά. Το πρωί μετά την εξαφάνιση την είδε να καθαρίζει με ατμό το σπίτι. Ο Χρήστος Ντιός, πατριός του Κώστα του είπε: «αν ξέρεις κάτι και δεν μιλάς, θα σε σκίσω».

Το καλοκαίρι οι κατηγορούμενοι έκαναν διακοπές όπως είπε στο σπίτι στη Χαλκιδική, το οποίο είχαν αγοράσει στο όνομα του Κωστή, όταν όλοι τον έψαχναν στα κανάλια. Μίλησε για το ψεύτικο κλάμα της μάνας όταν ταυτοποιήθηκε το πτώμα και την απάθειά της .«Η συγκεκριμένη κυρία είναι όπως ήταν τότε».

Αναφορά έγινε από τον Αποστόλη Λύτρα συνήγορο υπεράσπισης σε προηγούμενη κατάθεση του Σπύρου Καλαμπούκα όπου αναφερόταν σε πιθανό ατύχημα με το μικρό του αδελφό, το οποίο θέλησαν να καλύψουν οι κατηγορούμενοι, κάτι που αποδέχτηκε εκ νέου ο μάρτυρας. Τονίστηκε ιδιαίτερα ότι το χωράφι που βρέθηκε το πτώμα ήταν ο λόφος Ντιός και εκεί υπήρχαν τα μελίσσια των κατηγορουμένων, οπότε και ήταν γνωστά σε όλους, πόσο μάλλον στην ΕΛΑΣ. Επίσης λόγος έγινε για την αποποίηση κληρονομιάς από τους κατηγορούμενους και την ασφάλεια ζωής του Κωστή Πολύζου χωρίς αυτές να βεβαιώνονται.

Το χρονικό

Ο Κωστής Πολύζος 23 χρόνων, χάθηκε το βράδυ της Παρασκευής 18 Φεβρουαρίου 2011 από το σπίτι του στη Σιάτιστα. Βρέθηκε οκτώ μήνες μετά νεκρός στις 26 Σεπτεμβρίου 2011 στο κτήμα του πατριού του, στο σημείο Πασά Γεφύρι, στα σύνορα των νομών Κοζάνης-Γρεβενών, από κυνηγό της περιοχής.

Η δίκη συνεχίζεται στις 15 Ιανουαρίου με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ιωάννα Παπαδημητρίου


Αθώοι δηλώνουν μητέρα και πατριός του Κωστή Πολύζου – Οι  Τι είπαν οι μάρτυρες κατά την εκδίκαση της έφεσης

Αγγελική Νικολούλη για υπόθεση Πολύζου: «Είμαι σίγουρη ότι όλα έγιναν στο σπίτι-Αδιάφοροι οι γονείς»