Η 17 Νοέμβρη κάθε χρόνο αποτελεί ημέρα μνήμης του ηρωικού ξεσηκωμού της νεολαίας, και συνολικά του ελληνικού λαού, απέναντι στο 7χρονο δικτατορικό και φασιστικό καθεστώς.

Η αντίσταση απέναντι στη χούντα των συνταγματαρχών, ο ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου για ψωμί, παιδεία, ελευθερία και δημοκρατία αποτελούν πολύτιμη πηγή γνώσης, έμπνευσης και παραδειγματισμού για τους αγώνες του σήμερα και του αύριο.

46 χρόνια μετά, το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου παραμένει ζωντανό και επίκαιρο, γιατί συμβολίζει τους αγώνες ολόκληρου του λαού μας και ιδιαίτερα της Νεολαίας. Πολλά από τα αιτήματα εκείνης της εποχής παραμένουν και σήμερα επίκαιρα και δίνουμε καθημερινά μικρές και μεγάλες μάχες για τη διεκδίκησή τους.

Ο αγώνας, για μόνιμη και σταθερή εργασία, για προάσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, για δημόσια ασφάλιση, για δημόσια δωρεάν υγεία, για ουσιαστική και ποιοτική δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, για προάσπιση και διεύρυνση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δημοκρατικών ελευθεριών, παραμένει αταλάντευτος.

Στα χρόνια της μνημονιακής λαίλαπας, οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα είδαν τα εισοδήματά τους να εξανεμίζονται από τις μειώσεις μισθών και τη φοροληστεία, τις συνθήκες εργασίας να χειροτερεύουν, το προσωπικό σε κρίσιμους κοινωνικούς τομείς όπως η Υγεία, η Πρόνοια, η Παιδεία, η Ασφάλιση, η Αυτοδιοίκηση και η προστασία του περιβάλλοντος να μειώνεται, τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα να φαλκιδεύονται, το δικαίωμα στην απεργία και τη συλλογική δράση να περιορίζονται.

Οι αντοχές, όμως, της ελληνικής κοινωνίας δοκιμάστηκαν σκληρά από την μακροχρόνια οικονομική κρίση καθώς τα πιο ευάλωτα και αδύναμα στρώματα της κοινωνίας επωμίστηκαν τα βάρη αυτών των άδικων πολιτικών, που ασκούνται τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό επίπεδο.

Τα υπερκέρδη των τραπεζών, η κερδοσκοπία των χρηματιστηριακών κεφαλαίων, η παγκοσμιοποίηση των αγορών, το καπιταλιστικό σύστημα διακυβέρνησης, δημιούργησαν την κρίση και όχι τα δήθεν υπερβολικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Κοζάνης με πίστη στα οράματα των αγωνιστών του Πολυτεχνείου, καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να συνεχίσουμε ανυποχώρητοι των αγώνα ενάντια στις καταστροφικές πολιτικές που και αυτή η Κυβέρνηση εφαρμόζει, όπως και οι προηγούμενες.

Είναι χρέος μας να υπερασπιστούμε τα διαχρονικά αιτήματα των αγώνων του λαού μας για κοινωνική δικαιοσύνη, ελευθερία και δημοκρατία. Να προασπισούμε τα δικαιώματα που με αγώνες και θυσίες κατακτήθηκαν και να τα διευρύνουμε.

Είναι χρέος μας να δώσουμε όλοι μαζί ένα ηχηρό παρόν μνήμης αλλά και συνεχούς αντίστασης και αγώνα για πραγματική δημοκρατία.

ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΡΩΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 2019
Κεντρική Πλατεία Κοζάνης ώρα 11:30΄ π.μ.

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΕ ΠΙΣΤΗ, ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗ ΝΙΚΗ