Λοιπόν κάναμε και εμείς το μεγάλο βήμα να αναβαθμίσουμε σε 100άρα τη γραμμή μας μόνο που ακόμα δεν μας ήρθε το ρούτερ. Η Nova μιας και είμαστε πελάτες πάνω από 15 χρόνια κατάφερε χωρίς καμία ενημέρωση να μας κόψει τόσο την τηλεφωνική γραμμή όσο και τη σύνδεση με το internet. Οι τεχνικοί στο 13731 και το εμπορικό τμήμα στο 13831 με μεγάλη ευγένεια μας απαντούσαν:
1. είχε σταλεί μήνυμα στο κινητό σας για την ημέρα της αναβάθμισης, κάτι που δεν ίσχυσε ποτέ,
2. ενημερωθήκατε για τον εξοπλισμό, ο οποίος ακόμα δεν έφτασε και
3. έτσι συμβαίνει με τις αναβαθμίσεις, δηλαδή μένεις χωρίς inrernet και τηλέφωνο και ακόμα παρακαλείς τα ΕΛΤΑ Courier για να πάρεις τον εξοπλισμό.

Από τους 15 και πλέον συνεργάτες της Nova και μετά από 15λεπτες αναμονές για να πιάσουμε γραμμή καταφέραμε να πείσουμε τη NOVA να επισπεύσει τη διαδικασία. Πράγματι έγινε η αναβάθμιση της γραμμής, αλλά χωρίς εξοπλισμό πάλι δεν δουλεύει ούτε η γραμμή ούτε το internet. Βρήκαμε μόνοι μας λύση μέσα από τον τοπικό αντιπρόσωπο να μας δώσει εκείνος ρούτερ. Η εταιρεία δεν δεχόταν γιατί τα καταστήματα λειτουργούν αυτή την περίοδο μόνο για πληρωμές λογαριασμών. Βρε καλέ μου, βρε καλή μου ο άνθρωπος βάζει ρούτερ σε σπίτια και εμείς πέσαμε σε εσάς …. τους λέγαμε και δεν το καταλάβαιναν. Βρέθηκαν μέσα σε όλους και δυο καλά παιδιά ένας στο τεχνικό τμήμα και ένας στο εμπορικό και άκουσαν. Μετά από ώρες μας είπαν να πάρουμε τελικά το ρούτερ από τον τοπικό , αφού χωρίς τη δική τους εντολή δεν μπορούσε ο ίδιος να κάνει την αναβάθμιση αφού αυτή έγινε κεντρικά δυστυχώς για μας.

Το ρούτερ μπήκε αλλά ακόμα δεν έχουμε τηλεφωνική γραμμή. Έτσι λειτουργεί η Nova στην περίοδο της πανδημίας και για όλα φταίει ο φόρτος εργασίας. Δεν είναι όμως έτσι γιατί η λύση έπρεπε να δοθεί από τους τεχνικούς κάτι που δεν έγινε. Ακόμα περιμένουμε το ρούτερ…που δεν έχει καν φτάσει στα κεντρικά των ΕΛΤΑ Courier για να έρθει και στην Κοζάνη. Αυτό το υπέροχο σκηνικό συμβαίνει σε μια οικογένεια με δύο τηλε-εργαζόμενους γονείς και τρία παιδιά στο δημοτικό με τηλεμαθήματα. Η απόλυτη ανευθυνότητα με τους παρόχους των εταιριών να επωφελούνται τα μάλα εις βάρος των καταναλωτών. Για αυτό και επιφυλασσόμαστε να ασκήσουμε κάθε ένδικο μέσο.

Ιωάννα Παπαδημητρίου