Στην κορύφωση τους φτάνουν οι λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν της προστάδιδος και πολιούχου του Άργους Ορεστικού, Αγία Παρασκευή, σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή 25 και 26 Ιουλίου.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις, για την μεγαλομάρτυρα, που τυγχάνει και πολιούχος του Άργους Ορεστικού, ξεκίνησαν στον ομόνυμο Ιερό Ναό της, από την Περασμένη Δευτέρα. Σήμερα Σάββατο 25 Ιουλίου στις 7.00 το απόγευμα θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Αρχιετατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ.κ Σεραφείμ και αμέσως μετά, περίπου στις 9.00 θα ψαλεί Ιερά Παράκληση και Χαιρετισμοί προς την Αγία.. Αύριο Κυριακή 26 Ιουλίου, ημέρα εορτής της Αγίας Παρασκευής, στις 7.00 το πρωί θα αρχίσει η ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια θα τελεσθεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ Σεραφείμ. Στις 10.30 θα πραγματοποιηθεί λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Αγίας Παρασκευής στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Χθες το απόγευμα και το βράδυ της Παρασκευής, τελέσθηκε εκτάκτως η ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, με οδηγία του επιχώριου Ποιμενάρχη, για την μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε Τζαμί, ενώ ακολούθησε και Ιερά Αγρυπνία όπου παρατέθηκαν για προσκύνηση και ευλογία δεκάδες λείψανα Αγίων.

Λόγω της μεγάλης εορτής, αναμένεται να προσέλθει εκατοντάδες κόσμου. Για αυτό η Εκκλησιαστική Επιτροπή, με μεγάλη μέριμνα και φροντίδα προς όλους, έχει προχωρήσει στη λήψη όλων των μέτρων, που έχουν επιβληθεί από την κυβέρνηση, για την καταπολέμηση του Covid-19. Να αναφέρουμε πως η χρήση μάσκας στους Ιερούς Ναούς είναι προαιρετική. Επίσης λόγω της πληρότητας στο εσωτερικό της Εκκλησίας, όσοι θέλουν μπορούν να παρακολουθήσουν τις ακολουθίες από τον αύλειο χώρο, όπου υπάρχουν καθίσματα και παγκάκια. Ακόμα όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν την Ιερά Λιτανεία, θα πρέπει να τηρούν μεταξύ τους αποστάσεις!

Τέλος να αναφέρουμε πως ο πανηγυρίζων Ιερός Καθεδρικός Ναός της Αγίας Παρασκευής, Άργους Ορεστικού, θα είναι ανοιχτός πολλές ώρες σήμερα και αύριο, για να μεταβούν, όσοι το επιθυμούν και εκτός των ωρών που θα τελεσθούν οι πανηγυρικές ακολουθίες για τον εορτασμό της Αγίας.

Πηγή:ditikostipos.gr